storstrumpan.blogg.se

Sådant som är förfärligt ....

Publicerad 2013-11-09 15:16:37 i Allmänt,

I ÖA kunde vi läsa detta ; http://allehanda.se/start/ornskoldsvik/1.6467934-polisen-varnar-lat-inte-barnen-ga-ensamma   Fruktansvärt! 
 
Å jag vet att jag har visat detta förr , men beställ gärna ett eget exemplar och PRATA med era barn! 
Finns Här; 
http://www.raddabarnen.se/
 
eller via Rädda Barnen 107 88 Stockholm  eller kundservice@rb.se 
 
 
 
 
 
 
 
Det är speciellt viktigt att de vet att alla vuxna är inte snälla, 
Att om någon vuxen stannar en bil och till exempel säger; Din mamma/pappa/ bror / syster är på sjukhus så din mamma/ pappa har skickat mig att hämta dig. Om barnet inte känner denne så är det aldrig ok att åka med , Även om det känns viktigt att komma dit mamma eller pappa är..... Ja möjligtvis polisen eller ambulansen då ... 
 
Det är inte heller ok att ta presenter eller godis av någon man inte känner, om inte den vuxne man känner säger att det är hans eller hennes vän och det är ok ... Å även om detta kan bli fel, så om vi talat om allt det andra oxå så vet nog barnet vad jag menar... 
 
Men OM någon vuxen gör något dumt ändå ...
Då tycker jag att det är väldigt fint beskrivet i häftet ovanför... 
 
Bra hemligheter ( sådana som ger lite fniss och pirr) tex överraskningar och julkappar - dom ska man inte tala om för då blir hemligheten förstörd... Men dåliga heligheter, sådana som gör lite ont i magen och gör att man kanske inte kan somna. Dom får man och ska man berätta för någon vuxen som man har förtroende för - Sådana hemligheter ska man inte behöva bära ensam!
 
Häftet tar oxå upp kroppsuppfattningen hos barn, vad närhet är , att man bara behöver kramas och pussas när man själv vill det, att det är ok att säga nej även till någon man tycker om .... Ja läs själva! 
 
Det är VIKTIGT - Det handlar om våra BARN!!! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela