storstrumpan.blogg.se

Varför älska för givet ?

Publicerad 2015-05-15 13:26:40 i Allmänt,

Varför vi tar en människa för givet? 
 
Att vi inte ser 
att vi hör , men bara halvt 
Att vi nickar och hummar men sedan när vi försöker återskapa minnet av vad som sagts så är där något annat.... 
 
Jag vet att du älskar mig , men dina kramar fattas mig
Dina ärliga smekningar 
och dina blickar - när du såg mig 
 
Åh det skratt som bara föll 
som lockar i mitt krulliga hjärta,
Var är de nu?
 
Alla fumlande famningar på natten
bredvid min alskade 
bara ett hastigt kast med armen 
för att åter lungt somna 
för att du var där 
Nu har du legat på soffan så ofta 
så min nattsömn är inte en trängtan
Jag vet att min arm inte finner dig 
och jag tror att det inte är viktigt längre.... 
 
Åh när jag inte ringer dig 
för att få höra rösten
 rösten bakom ditt instagramkonto 
Bara för att få höra din röst 
för att återuppleva vänskapen 
För att få höra din röst 
avslöja hur du verkligen mår ...
Men jag kollar ditt Instagram
...och tar din vänskap för given.....
 
Åh de minnen och de berättelser som klingat av 
Dina glada ord för att jag ringer...
Men som inte har svar 
för minnet börjar grånat 
och min röst är viktigt 
men livet börjar bli trött 
Du min viktigaste person i världen 
faller bort mellan vardagens måsten....
 
Å dig som jag ser i ögonvrån
varför stannar vi inte upp? 
Varför tar vi människor för givna ? 

Presentation..... ur ett frågeperspektiv ;

Publicerad 2015-05-09 15:45:43 i Allmänt,

1.      Om du skulle beskriva dig själv med för dig typiska egenskaper, vad skulle det då bli?

Omtänksam, brutal-ärlig, nyfiken och målmedveten…2. Du får gärna fråga dina barn samma sak?  Vad tycker dom är mest utmärkande för dig?

Mitt omtänksam, kan nog tänkas vara deras snäll, bryr dig… Tjatig, och läx-påstridig kom det från tonåringarna, lagar god mat, kramig. 

3. Tror du på Ödet?

Ja både på ödet och Gud. Jag tror på något sätt att vi har en livsväg som vi på ett eller annat sätt kommer oss igenom på en livslängd. Där våra val avgör krokarna men inte meningen, där vi har kraft att förbättra och välja vårt förhållningssätt till hur vi tar itu med det livet för med sig. Men jag tror att ödet för oss med stark hand mot det vi är menade att stå inför, oavsett vilken omväg vi tar. Men jag tror att Gud lyssnar och leder oss, bär oss genom svårheter och bara finns där som en stor trygghet. Det är den kraft jag vänder mig till då min är i en svacka, det är den kraften jag känner som starkast när jag är i lycka… Jag tror på Gud, jag tror på ödet…

Jag är rätt troende då jag också tror på troll, tomtar och älvor, våldnader… Jag tror så mycket att jag glömmer bort att det är det jag tror och istället ser allsköns knytten… Min man skrattar åt mig, men på ett rätt nyfiket avundsjukt sätt =)

 Jag låter delar av min tomt vara orörd, rädd att störa de väsen som bor där…. 

4. Vilken doft gör dig lycklig/inutivarm?

Åh, det är så många!!! Det är lukten från en nyfödd bäbis, det är det nyklippta gräset som luktar sommar, daggfukten som luktar precis som det nyfallna sommarregnet! Min mans huddoft när jag har längtat efter honom en jobbvecka…

 

Men lycko-stunderna är ofta en sammansatt Lycka av doft, form, närhet och färger…. Det kan vara på Café mitt emot en av mina bästisar i ett muller av folk med kaffedoften som en vacker slöja runt. Det kan vara det nybadade barnet som kryper upp i min famn och vill kramas lite i en blårandig morgonrock. Det kan vara havsbrisen som sveper över mig då jag får sitta vid havets sköna uppenbarelse, får ett glas rött i handen och smekande sand på mina tår. Det är då livet stannar upp, då man blir så där inuti-varm och oändligt tacksam över livet! 

5. En kväll ringer en vänlig dam från Svenska Spel i Visby. Det visar sig att du har vunnit 25 000 kr i månaden i 20 år. Vad gör du?

Jag går och lägger mig, försöker komma ur den dröm jag ändå tror att jag är i ….

Om det skulle vara sant skulle jag äntligen bygga ett garage åt mannen, sen lägga pengarna på hög och så ofta det går resa med min familj… Vi är ju en bunt, två vuxna och fyra barn så det vill sig till med lite pengar för att komma iväg… Kanske så småningom åka med läkare utan gränser…

 

 

Tror du på att pengar kan göra människor lyckliga?

Nej , men jag tror att avsaknaden av dem gör folk olyckliga! 

6. Hur kom det sig att du började att blogga?

Först var det vän-hetsen… Fem bästisar på olika orter, mitt i livet. Vi ville veta mer, se bilder på barnen, kunna hålla kontakten utan dyr telefoni…

Sen är det förståss de brinnande bokstäverna som eldar i mitt sinne… Alltid skrivit, inlägg i dagböcker, långa brev, början på berättelser…. Så småningom blev det förutom ett sätt att hålla kontakt också en ventil… Så nu är mina vänner sopstationer för min irritation som jag öser ur mig…

Ibland går det överstyr och jag får kommentarer som gör att jag skriver inlägg som detta;

Jag blev uppringd av en vän,

som undrade HUR ILLA det egentligen var...

Jo, lite illa är det väl , men jag gnäller av mig lite inför er oxå...

Ni vet, när man bär på något gruvigt och när man berättat för någon så känns det lite lättare...

Som om man är fler som bär bördan...

Å tja, om vi är 10-12 st som bär min elakhet och min galla ....

Då måste ju den bördan bli jättelätt.... eller hur!

Så så illa är det inte ... längre.... nu när ni delar ledsamheterna med mig!

 

Men jag ska skärpa mig lite,....

I bakspegeln var det väldigt mycket gnäll här ....

Å så ska det inte vara ,

för tänk om ni inte vill vara med och bära längre då =( ...

Jag skärper mig genast =)

 

Kram !

Å sen är det lixom borta, det där gnälliga =)

Mycket effektivt , prova vettja =) Men glöm inte bort att lösenordsskydda den kräkiga bloggen så att ni inte sårar någon i onödan…Ärlig ska man vara men såra det är i så fall för deras skull, att sanningen måste sägas,  inte för att man själv ska få ur sig saker!  

8. Var är du uppvuxen?

I Norrland, jag har fötts med rötterna i Dikanäs, men med min unga mammas realexamen på spel så gick flyttlasset till min Farmor i Vilhelmina, sen drog kusten allt mer och Umeå var min hemort tills jag fyllde 10, sen landade jag i Örnsköldsvik… Här har jag vart staden trogen sedan dess…. 16 år gammal flyttade mina föräldrar tillbaka till sitt ursprung , jag vägrade följa med…

Så uppvuxen…. Tja … bred om baken blev jag i alla fall , så man kan ju hoppas att jag inte är färdiguppvuxen än ; )  

 

9. Och var i syskonskaran befinner du dig?
Äldst, obönhörligen äldst… Jag tjatade efter syskon till jag var 11 då hade både mon mor och min far, som nu var skiljda och hade nya familjer ställt sig i adoptionskö… Omständigheterna gjorde att de sen fick biologiska barn också … Så när jag ett år efter jag fått mitt första barn fick mitt sjunde syskon, då ringde jag faktiskt till Pappa och sa att nu får det väl ändå vara nog, nu är du ju Morfar!

Inte för att jag inte trivs som äldst… Det innebär ju att jag alltid är klokast och har mest erfarenhet!

 

 


10. Vi låtsas att du är 25 år och ska utbilda dig igen. Vad satsar du då på?

Då läser jag till sjuksköterska igen, läser till distriktssköterska igen, men tar en snabbare examen så jag upptäcker hur roligt det är med Omvårdnadsforskning tidigare i livet!

 

11. På en skala från 1 - 10, hur bra trivs du med ditt nuvarande yrke? Och gärna varför.

Om 1 är inte alls och 10 är hur mycket som helst så är svaret 9! Jag HAR världens bästa jobb, Jag möter människor som tagit på sig det stora ansvaret att bli föräldrar, jag mäter och väger bäbisar, jag konstaterar att vissa har det enklare och vissa har bättre förutsättningar, vissa har det svårt, men att alla är unika! Jag tar trotsiga treåringar på språk-test, det är en utmaning minsann! Jag kollar hörsel på fyraåringar, jag lyssnar på föräldrarnas bekymmer och ger så bra råd jag kan. Jag vaccinerar, kontrollerar och ordinerar. Jag plåstrar om lite och jag skriver ut hjälpmedel till de som behöver det. Jag ombesörjer barn mellan 0 dagar till 6 års hälsa, på ett eller annat sätt… Helt enkelt Världens bästa jobb!

Att det blev en 9 trots att det är såå bra, beror på min envisa nyfikenhet. Jag tycker om forskningen för jag tror att den driver kunskapen framåt. Omvårdnadsforskningen är en relativt ny vetenskap så här finns en hunger… Så i den optimalaste av jobb-världar så går jag ner till 50% och får sedan en doktorandtjänst för att forska och utveckla barnhälsovården… DÅ tror jag att jag når 10! Men när önskningarna når fram så inser jag vad jobbigt det faktiskt är och att jag måste lägga ner mer än de 100 % jag fått .... Å då står vi kvar på 9 <3 

 

12. Favoritfärg?

Blå, som havet, himlen, vårsnö och mina barns ögon!

 

Vi är förunnat lyxiga som får njuta av ett hav från en stuga på en Ö.

Här har vi släkt vänner som kommer och delar lyxen. Åh dagar som vädret inte är perfekt soligt på är desto mer ämnade för små upptäcksfärder =) 

13. Favoritfilm?

Alltså det är få filmer jag hinner se hela…Ofta somnar jag och sover film istället. Sen är jag så lättskrämd, så tonåringarna i huset ser hellre film själv…Men för att klämma till med ett svar; Gilbert Grape – Har ni inte sett den, se!!!  

14. Favoritmusik?

All svensk vispop; Ulf Lundell, Lars Winnerbäck, Stefan Sundström, Melissa Horn, Lars Demian med flera… Sen älskar jag tonerna av Nora Jones, Sofie Zelmani och Daniel Lemma …

Som Lill Lindfors sjöng; ” Musik ska byggas utav glädje, av glädje bygger man musik….”

Ska jag städa blir det mer salsatoner eller om jag är riktigt städill lite popigare hård musik… Millencollin, Mustage..

Alltså jag ser det nu när jag skriver …Svensk musik fast inte nödvändigtvis på svenska är tydligen min gebit….

 

Men strumporna, Elisabeth, sockar…

Vad är det med vår familj… ? Vi har en och en av allt , vi lägger dem i en stor korg, sen när sockmonstret har vart mätt ett tag, då brer vi ut dem och försöker para ihop de få han inte ätit den ena av… SUCK!

 

 

15. För att ditt liv ska kännas riktigt bra, vad vill du att det ska innehålla? 

Jag vill känna att mina barn har sinnesro, att de mår bra. Jag vill att mina vänner ska vara lyckliga, kanske rätt stressade barnsmammor men så där lyckliga i grunden! Jag vill ha gett min Farmor en kram, eller åtminstone haft ett nyligt besök ( Hon är min bästaste-människa och bor i Vilhelmina = alldeles för långt bort ). Sen behöver det inte vara så mycket mer!

Men om jag kommer hem till ett hus där barnen gjort sina veckosysslor ( plockat i och ur diskmaskinen, dammsugit, städat sina rum ) maken har lagat mat och jag bara får sätta mig ner vid dukat bord och serveras ett glas rött vin – Då kan jag inte heller annat än må bra!

Att jag har tak över huvudet, räkningarna lyckas bli betalda och jag får krypa ner bredvid 10-åringen på kvällen och se ett kock program där han kommenterar utan att bli störd ( och är långt kock-klokare än mig )– Då myser jag och mår bra!

Om allt detta kan hända samtidigt, då mår jag RIKTIGT BRA =)) 

En fest med goda vänner det är faktiskt också alltid lycka!

 

16. Höger eller vänster tumme upp?

Vänster ; ) men är mer höger ….

Åh vårt hus ....

Det är ett trettioårigt projekt av renovering åter renovering… Som vi hårt blandar med barn, sorg, lycka, utbildningar, sommar och vinter stugor….

Men vi har tak över huvudet, vi är aldrig sysslolösa och tja .. det funkar som hem – det har våra rötter nu! 

För det mesta är jag en rätt sliten fembarns mor, men då och då kan jag fixa mig lite…

Men det är nog bara en dag i livet jag vart  snygg =)

Men det är bra att veta de mest slitna dagarna –Att det gick lixom!

 

Hoppas du fått svar på dina frågor ; )

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela